Nuffnang Ads

Monday, 17 December 2012

saudagar air




Okay, entry kali ini agak pelik sikit. meh i terangkan kat u ol.. hik3x ( kegerdikan terselah )
Kolej aku adelah buat satu seminar mengenai keusahawanan pemasaran yang diconduct kan oleh pihak ' saudagar air ' . haaa.. kursus ni dari 17/12/2012-21/12/2012. nampak x tarikh nya , 5 hari k :D antara yang terlibat pelajar degree dan diploma holders. Kebanyakkan nya degree holder lah kan sebab diploma holder diaorg dah cuti sem. so sape2 yang boleh datang je yg join program ni. Ada setengah nya peserta luar ( bukan student Kptm). Last minute memang cmni.

Objektif program ni :- bertujuan untuk memantapkan keupayaan merancang pemasaran dan meningkatkan
kemahiran jualan di kalangan pelajar yang telah mengikuti kursus spti yang terdapat dalam pangkalan data keusahawanan KPTM.

Actually program ni lebih kearah pertandingan. Quiet interesting k. Tapi sayang sangat sebab degree holder tak dapat join.. I and friends terkejar2 dengan assignment and exam , so kiteorang rase sangat rugi.. mana taknya, 1st prize - rm500 , 2nd - rm300 3rd - rm200 . nampak x tu?? huhu pertandingan ni melibatkan business, we ol kene pasarkan satu produk yang telah disediakan oleh pihak pengajur ( korang mesti tau kan ape produk tu?? name pun seminar saudagar air.. hehehe )


nampak tu?? haa excuse me ol.. jangan salah sangke pulak ye.. we ol bukan kene jual satu2 botol kat tepi jalan k.. haa, we ol kene jual mineral ber-katon2.. target dijual 500 katon , 500 okay..
untung tertinggi yang dicatat n memenuhi semua aktiviti yang dijalankan akan dikire pemenang dalam REKOD JUALAN KUMPULAN HARIAN.  Dengar cerita meke2 yang menang ni akan diterbangkan khas ke langkawi.. (besarkan sikit TERBANG KE LANGKAWI JAHHH ! ) HEHE sajejeeee... 

So people yang area ipoh perak ni sape2 nak join meh lah join. interesting guys..

terimakasih u ol baca entry saya